Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Flekken fokhagymás öntettel recept

Flekken fokhagymás öntettel recept

A Flekken fokhagymás öntettel hozzávalói:
1,5 kg sertéskaraj (tarja vagy laposka is jó)
2-3 nagyobb fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors
kevés fehérbor
olaj.


A Flekken fokhagymás öntettel elkészítési módja:
Erdélyben a flekken az egyik legnépszerűbb, legfinomabb étel. Fokhagyma öntettel kínálják, aminek muzsdéj a neve Erdélyben. Elkészítésekor először elkészítjük a pácot: az olajat elkeverjük az összetört fokhagymával, sóval, borssal. A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kissé megveregetjük a vastagabb részeket majd bekenjük az olajos páccal. A bepácolt szeleteket megrakjuk hagymaszeletekkel. Fehérbort öntünk rá, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a hagymát, kiszedjük. Beolajozott forró rostélyra helyezve kisütjük. Ha nincs erre a célra való rostélyunk, grillezőnk, serpenyőben is elkészíthetjük. Muzsdéj készítésekor a fokhagymát nagyon apróra lereszeljük, egy kisebb üvegtálkában elkeverjük, csipetnyi sóval, borssal, pirospaprikával, majd felengedjük fél dl meleg vízzel és egy evőkanál olajjal. Jól összeérleljük, majd a kész flekken mellé tálaljuk. A flekkent rendezzük fatányérra, körítsük sült burgonyával, sült szalonnával, s a húst mártogassuk muzsdéjba. Készítsünk hozzá friss káposztasalátát


Kategória: Húsételek receptjei


A flekken fokhagymás öntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook