Flekken fokhagymás öntettel recept
A Flekken fokhagymás öntettel hozzávalói:1,5 kg sertéskaraj (tarja vagy laposka is jó)
2-3 nagyobb fej vöröshagyma
só
3-4 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors
kevés fehérbor
olaj.
A Flekken fokhagymás öntettel elkészítési módja:
Erdélyben a flekken az egyik legnépszerűbb, legfinomabb étel. Fokhagyma öntettel kínálják, aminek muzsdéj a neve Erdélyben. Elkészítésekor először elkészítjük a pácot: az olajat elkeverjük az összetört fokhagymával, sóval, borssal. A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kissé megveregetjük a vastagabb részeket majd bekenjük az olajos páccal. A bepácolt szeleteket megrakjuk hagymaszeletekkel. Fehérbort öntünk rá, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a hagymát, kiszedjük. Beolajozott forró rostélyra helyezve kisütjük. Ha nincs erre a célra való rostélyunk, grillezőnk, serpenyőben is elkészíthetjük. Muzsdéj készítésekor a fokhagymát nagyon apróra lereszeljük, egy kisebb üvegtálkában elkeverjük, csipetnyi sóval, borssal, pirospaprikával, majd felengedjük fél dl meleg vízzel és egy evőkanál olajjal. Jól összeérleljük, majd a kész flekken mellé tálaljuk. A flekkent rendezzük fatányérra, körítsük sült burgonyával, sült szalonnával, s a húst mártogassuk muzsdéjba. Készítsünk hozzá friss káposztasalátát
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2015. ápr. 15. 12:32
A flekken fokhagymás öntettel elkészítési módja és hozzávalói.