Erdélyi flekken öntettel recept


1,5 kg sertéskaraj (vagy tarja,lapocka)
2-3 nagyobb fej vöröshagyma
kb
5 cl száraz fehérbor só
fűszerpaprika
A páchoz: 3-4 gerezd fokhagyma
őrölt bors,só,olaj.
Az Erdélyi flekken öntettel elkészítési módja:
Először pácot készítünk: az olajat elkeverjük az összetört fokhagymával,a sóval, és a borssal. A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk,a vastagabb részeket kissé megveregetjük majd a szeletek mindkét oldalát bekenjük a páccal. bekenjük az olajos páccal. A bepácolt szeleteket megrakjuk hagymaszeletekkel, fehérbort öntünk alá és rá, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt a hagymaszeleteket leszedjük, a húsokat beolajozott forró rostélyra helyezve kisütjük. Fokhagyma mártással és kovászolt parasztkenyérrel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. dec. 9. 05:50
Az erdélyi flekken öntettel elkészítési módja és hozzávalói.