Tejfölös, sajtos sült karfiol recept
70 perc
A Tejfölös, sajtos sült karfiol hozzávalói:
1 kg karfiol
2 db tojás
8 dkg reszelt sajt
4 dkg vaj (vagy margarin)
2 dl tejföl
Ízlés szerint: só és őrölt fekete bors.
A Tejfölös, sajtos sült karfiol elkészítési módja:
A jól megtisztított és megmosott kilónyi karfiolt kisebb rózsáira szétszedjünk és gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük. Ha kész leszűrjük és lecsöpögtetjük majd hagyjuk kihűlni. Közben vajjal megkenünk egy tűzálló tálat és beletesszük a karfiolt, de közben sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.Felütünk két tojást, hozzáadunk 2 dl tejfölt és 5 dkg reszelt sajtot, meghintjük sóval és borssal, majd habverővel simára keverve ráöntjük a karfiolra. Tetejét megszórjuk 3 dkg reszelt sajttal, rámorzsolunk 4 dkg vajat, és közép meleg sütőben kb 15-20 perc alatt pirosra és ropogósra sütjük. Forrón tálaljuk
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. dec. 2. 05:38
A tejfölös, sajtos sült karfiol elkészítési módja és hozzávalói.