Gombával, sonkával töltött hagyma recept
A Gombával, sonkával töltött hagyma hozzávalói:8 nagy fej vöröshagyma
20 dkg szeletelt gomba
10 dkg füstölt sonka
1 citrom
10 dkg leveszöldség
1 tojás
petrezselyem
2 evőkanál olaj
8 szelet lapka sajt
só, bors
A Gombával, sonkával töltött hagyma elkészítési módja:
A megtisztított hagymát forrásban lévő sós vízbe tesszük és 15 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A gombára ráfacsarjuk a citrom levét. Az olajon megpirítjuk a kockára vágott leveszöldséget, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát. Sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon még 10 percig pároljuk. A hagymák kalapját levágjuk, kivájjuk a belsejüket úgy, hogy kb. 1 cm vastag faluk maradjon. A kivájt hagymadarabokat apróra törjük, hozzáadjuk a kockákra vágott sonkát és a megpárolt zöldségeket. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a felvert tojást. Alaposan összekeverjük, és a hagymákba töltjük. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, beleállítjuk a megtöltött hagymákat, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ekkor kihúzzuk, a tetejükre szórjuk a kockákra vágott sajtot, majd annyi időre visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt megolvad.
Köretnek karfiolrizst adhatunk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. nov. 20. 18:23
A gombával, sonkával töltött hagyma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.