Dinsztelt savanyú káposzta csípősen recept


80 dkg savanyú káposzta
10 dkg vöröshagyma
1 fakanál disznózsír
5 dkg cukor
1 cseresznyepaprika félbe vágva.Ízlés szerint só
őrölt bors és őrölt köménymag.
A Dinsztelt savanyú káposzta csípősen elkészítési módja:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk. Cukrot adunk hozzá és enyhén karamellizáljuk. A savanyú káposztát jól kicsavarjuk, és hozzáadjuk a hagymás cukorhoz. Ízlés szerint meghintjük a fűszerekkel és hozzáadjuk a csípős paprikát is, majd megkeverjük. Lefedve pároljuk, időnként megkevergetve 20-30 percig. Önthetünk alá egy kis vizet, hogy le ne égjen.
Kifejezetten sültekhez és toros ételekhez ajánlott.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. nov. 27. 14:14
A dinsztelt savanyú káposzta csípősen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.