Székelykáposzta római tálban recept
260 perc
A Székelykáposzta római tálban hozzávalói:
római tál fedéllel,1 kg sertéscomb
1,5 kg savanyú káposzta
20 dkg füstölt házi szalonna
20 dkg füstölt házi sonka
2 nagyobb fej vöröshagyma
1 evőkanál csemege fűszerpaprika
1 db csípős paprika egészben
kevés só
2 jó evőkanál disznózsír
5 dl víz.
A Székelykáposzta római tálban elkészítési módja:
a római tálat a fedelével együtt kb 30 percre beáztatjuk. Készítésekor a húst, vöröshagymát, a füstölt szalonnát felaprítjuk, a sonkát felszeleteljük. Az összes hozzávalót rétegezve belerakjuk a római tálba, közben meghintjük kevés sóval, fűszerpaprikával és a disznózsírt is arányosan elosztjuk.A csípős paprikát kissé megvágva, egészben tesszük közé (Aki nem szereti, az hagyja ki).A langyos vizet aláöntve lefedjük és a sütőbe toljuk, majd lassan emeljük a hőmétdsékletet 160 fokig és süssük négy órán át. Nagyon ízletes, finom étel
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. okt. 24. 06:39
A székelykáposzta római tálban elkészítési módja és hozzávalói.