Savanyú vesepecsenye nagymama módra recept
120 perc
A Savanyú vesepecsenye nagymama módra hozzávalói:
2 kg vesepecsenye
egy jó fakanálnyi disznózsír,1 jó nagy fej vöröshagyma
2 dl jófajta ecet (lehet alma, tárkony, vagy egyszerűen csak ecet kissé hígítva)
pár szem szegfűszeg
néhány szem fekete bors
babérlevél
só
A habaráshoz: 4-5 dl tejfel
2-2 kiskanál liszt és cukor
A tálaláshoz: citrom
néhány lestyán vagy petrezselyemlevél apróra vágva.
A Savanyú vesepecsenye nagymama módra elkészítési módja:
A szép, kövér vesepecsenyét lábosba tesszük a disznózsírral, 2-3 db babérlevéllel, sóval, néhány szem fekete borssal, a szálasra vágott vereshagymával, pár szem szegfűszeggel. Majd 2 dl jófajta ecetet egy liter hideg vízben elkeverve aláöntünk. Fedővel lefedve pároljuk, pirítjuk addig amíg puha lesz, de közben az elpárolgó vizet apránként pótoljuk. Amíg a hús párolódik fél liter tejfelbe tesszük a lisztet, majd a cukrot és jól elkeverjük, habarást készítünk. Ha a hús puha, a savanyú lébe öntjük és elkeverése után felfőzzük Tálaláskor a levet szitán átszűrjük. A felszelt pecsenyét citromkarikákkal díszítve és apróra vágott zölddel meghintve kínáljuk. A mártást lehet külön csészében vagy a hússal együtt kínálni. Körete lehet tarhonya, makaróni, de burgonya is.
A családi ünnepek kedvelt étele volt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. okt. 4. 05:22
A savanyú vesepecsenye nagymama módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.