Paprikás krumpli pásztorosan, bográcsban recept


1-2 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
1 kanál pirospaprika
1 jó fakanálnyi disznózsír
10-20 dkg házi füstölt kolbász
só
bors
1-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint).
A Paprikás krumpli pásztorosan, bográcsban elkészítési módja:
A sertészsírt a bográcsba helyezzük. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, alá kevés vizet löttyintünk. Most hozzáadjuk fokhagymát - én jó sokkal szeretem - majd felöntjük vízzel. Ha forr hozzáadjuk a krumplit amit puhára főzünk benne. Az ételt közben ízlés szerint sózzuk, ha van borsozzuk is. A végén 2-3 percre a karikára vágott kolbászt adjuk hozzá. Ha kész a bográcsot levesszük a szolgafáról és kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. szept. 19. 14:25
A paprikás krumpli pásztorosan, bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.