Vendégváró falatok recept
90 perc
A Vendégváró falatok hozzávalói:
20 dkg liszt
2 dl tej
2 db tojás
10 dkg füstölt,főtt sonka
10 dkg reszelt kemény sajt
2 evőkanál olaj
3-3 evőkanál apróra vágott zöldhagyma (vagy 1 közepes fej apróra vágott lila hagyma)
és petrezselyemzöld
1 evőkanál pirított napraforgómag (vagy apróra vágott héj nélküli tökmag)
1 csomag sütőpor
Ízlés szerint só.
A Vendégváró falatok elkészítési módja:
A liszttel, tojással, tejjel és a sütőporral tésztamasszát készítünk, amibe belekeverjük az apróra vágott zöldhagymát, a vágott petrezselyemzöldet, kevés reszelt sajtot, és az apró kockára vágott sonkát is.Ízlés szerint sózzuk. Egy tepsit kikenünk olajjal, majd az ismételten átkevert masszát ebben elsimítjuk. A tetejére tesszük a reszelt sajtot maradékát és megszórjuk napraforgómaggal, majd 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk és 35-40 perc alatt készre sütjük. Petrezselyemzölddel díszítve, apró kockára vágva kínáljuk.
Nálunk az ünnepek alatt megszokott aprósütemény, de bármikor készíthető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. szept. 13. 04:42
A vendégváró falatok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.