Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vendégváró falatok recept

Vendégváró falatok recept

Elkészítési idő 90 perc

A Vendégváró falatok hozzávalói:
20 dkg liszt
2 dl tej
2 db tojás
10 dkg füstölt,főtt sonka
10 dkg reszelt kemény sajt
2 evőkanál olaj
3-3 evőkanál apróra vágott zöldhagyma (vagy 1 közepes fej apróra vágott lila hagyma)
és petrezselyemzöld
1 evőkanál pirított napraforgómag (vagy apróra vágott héj nélküli tökmag)
1 csomag sütőpor
Ízlés szerint só.


A Vendégváró falatok elkészítési módja:
A liszttel, tojással, tejjel és a sütőporral tésztamasszát készítünk, amibe belekeverjük az apróra vágott zöldhagymát, a vágott petrezselyemzöldet, kevés reszelt sajtot, és az apró kockára vágott sonkát is.Ízlés szerint sózzuk. Egy tepsit kikenünk olajjal, majd az ismételten átkevert masszát ebben elsimítjuk. A tetejére tesszük a reszelt sajtot maradékát és megszórjuk napraforgómaggal, majd 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk és 35-40 perc alatt készre sütjük. Petrezselyemzölddel díszítve, apró kockára vágva kínáljuk.

Nálunk az ünnepek alatt megszokott aprósütemény, de bármikor készíthető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vendégváró falatok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook