Szüreti rostélyos musttal recept
90 perc
A Szüreti rostélyos musttal hozzávalói:
80 dkg rostélyos
2 fakanál disznózsír
15 dkg házi füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
20-25 dkg szőlő
4 dl must
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors
.
A Szüreti rostélyos musttal elkészítési módja:
A szalonnát nagyon vékony szeletekre vágjuk, a megtisztított vöröshagymákat felkarikázzuk. A húst négy egyforma szeletre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés forró disznózsírban mindkét oldalán hirtelen megsütjük. Egy nagyobb tűzálló edényt kibélelünk a szalonna felével és a hagymakarikákat egyenletesen elosztjuk rajtuk. Ezekre rakjuk az elősütött rostélyos szeleteket, majd a megmosott szőlőszemeket is rászórjuk. Ha kész letakarjuk a maradék szalonnaszeletekkel, óvatosan ráöntjük a mustot, végül alufóliával lefedve, a sütőben puhára pároljuk. Friss kenyérrel kínáljuk.
Készíthető nagyobb mennyiségben tepsiben, kemencében is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. szept. 4. 05:26
A szüreti rostélyos musttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.