Sertésborda karfiolpaprikással recept

60 dkg sertéskaraj
60 dkg karfiol
2 dl tejföl
sütőmargarin
liszt
1 fej vöröshagyma
fűszerpaprika
fűszerkeverék
A Sertésborda karfiolpaprikással elkészítési módja:
A karajt felszeleteljük, klopfolóval kicsit megütögetjük, a fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk. Lisztbe forgatjuk, majd a felhevített margarinon mindkét oldalát pirosra sütjük; félretesszük. A visszamaradt zsiradékban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, meghintjük fűszerpaprikával, és felöntjük 3-4 dl vízzel. A bordákat a pörköltalapba tesszük, és néhány percig pároljuk. Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, és óvatosan rázogatva készre pároljuk. Tejfölös habarással sűrítjük, és még néhány percig lassan forraljuk. Tálaláskor a karfiolpaprikást és a bordákat egymásra halmozzuk, és burgonyapürével kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. szept. 1. 06:54
A sertésborda karfiolpaprikással elkészítési módja és hozzávalói.