Rakott karfiol II recept

80 dkg karfiol
30 dkg darált sertéshús
4 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 dl kefir
4 dkg lecsó
fűszerpaprika
őrölt bors, só
A Rakott karfiol II elkészítési módja:
Apróra összevágjuk a vöröshagymát, és felmelegített olajon lepirítjuk, majd a darált sertéshúst is rátesszük és sóval, fűszerpaprikával, borssal ízesítjük, s megpároljuk. Egy kevés párolás után, mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a lecsót. Ezalatt megtisztítjuk a karfiolt, és szétbontjuk kis darabokra, és sós vízben előfőzzük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal vagy vajjal, beletesszük a tálba a karfiol felét, majd a párolt darált húst ráöntjük, majd következő rétegként rátesszük a megmaradt karfiolt. Tetejét kefirrel meglocsoljuk, előmelegített sütőben átsütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 16. 21:31
A rakott karfiol ii elkészítési módja és hozzávalói.