Gyulai töltött karaj recept
A Gyulai töltött karaj hozzávalói:1 kg rövid sertéskaraj
30 dkg sertésIapocka
10 dkg füstölt szalonna
2-3 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál fűszerpaprika
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál egész kömény
1 kávéskanál kakukkfű
10 dkg zsír, só .
A Gyulai töltött karaj elkészítési módja:
A karajról lefejtem a gerinc- és a bordacsontot. A húst megmosom, leszárítom, megsózom. A sertéslapockát és a szalonnát vékony csíkokra vágom, és közepes lyukú tárcsán ledarálom. A fokhagymát összezúzom, és felhasználás előtt legalább 1-2 órával 1 evőkanál vízbe áztatom. A darált húst paprikával, borssal, fokhagymával és sóval fűszerezem, majd jól összekeverem. A karajdarabot hosszú, vékony hegyes késsel, hosszában, a közepén átszúrom. A nyílást annyira kitágítom, hogy könnyen bele tudjam nyomni a fűszeres hústölteléket. Betöltés után a két végét letűzöm, és fehér cérnával - nem túl szorosan, de alaposan - az egészet átkötöm. Kevés zsírt alátéve, tepsibe teszem. Mellérakom a félbevágott vöröshagymát, meghintem köménymaggal és kakukkfűvel. Nem túl forró sütőben, kevés vizet aláöntve megsütöm. Időnként megforgatom, és a pecsenye levével locsolgatom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2008. jan. 26. 23:00
A gyulai töltött karaj elkészítési módja és hozzávalói.