Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gyulai töltött karaj recept

Gyulai töltött karaj recept

A Gyulai töltött karaj hozzávalói:
1 kg rövid sertéskaraj
30 dkg sertés­Iapocka
10 dkg füstölt szalonna
2-3 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál fűszerpaprika
1/2 mokkáskanál őrölt feketebors
1 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál egész kömény
1 kávéskanál kakukkfű
10 dkg zsír, só .


A Gyulai töltött karaj elkészítési módja:
A karajról lefejtem a gerinc- és a bordacsontot. A húst megmosom, leszárítom, megsózom. A sertéslapockát és a szalonnát vékony csíkokra vágom, és közepes lyukú tárcsán ledarálom. A fokhagymát összezúzom, és felhasználás előtt legalább 1-2 órával 1 evőkanál vízbe áztatom. A darált húst paprikával, borssal, fokhagymával és sóval fűszerezem, majd jól összekeverem. A karajdarabot hosszú, vékony hegyes késsel, hosszában, a közepén átszúrom. A nyílást annyira kitágítom, hogy könnyen bele tudjam nyomni a fűszeres hústölteléket. Betöltés után a két végét letűzöm, és fehér cérnával - nem túl szorosan, de alaposan - az egészet átkötöm. Kevés zsírt alátéve, tepsibe teszem. Mellérakom a félbevágott vöröshagymát, meghintem kömény­maggal és kakukkfűvel. Nem túl forró sütőben, kevés vizet aláöntve megsütöm. Időnként megforga­tom, és a pecsenye levével locsolgatom.


Kategória: Húsételek receptjei


A gyulai töltött karaj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook