Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Lencsés sertés raguleves recept

Lencsés sertés raguleves recept

A Lencsés sertés raguleves hozzávalói:
40 dkg sertéskaraj,
20 dkg (leszűrt)áztatott lencse,
6 dkg húsos füstölt szalonna,
fél dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 kis darab zeller,
2 babérlevél,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejföl,
őrölt bors,
só.


A Lencsés sertés raguleves elkészítési módja:
A forró olajban pirítsuk meg az apróra kockázott füstölt szalonnát, majd szórjuk rá a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, és rövid ideig süssük tovább. Ezután tegyük bele a kockákra vágott húst, a sárgarépát, fehérrépát, zellert, és annyi vizet öntsünk alá, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal és babérlevéllel fűszerezzük. Amikor felforrt, közepes tűzön főzzük félpuhára, majd szórjuk bele a beáztatott lencsét, és ismét öntsünk rá vizet, hogy háromujjnyira ellepje. Ha a levesben minden megpuhult, sűrítsük tejfölös habarással, szórjuk meg petrezselyemmel, és szükség szerint sózzuk, borsozzuk meg. Amint felforrt, vegyük le a tűzről, és forrón tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A lencsés sertés raguleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook