Narancsos kacsa recept
A Narancsos kacsa hozzávalói:1 kacsa
só
bors
bazsalikom
narancsaroma, vagy narancslikör
szárnyasfűszerkeverék
15dk. husos szalonna
10 dkg. gomba
3 evőkanál narancslekvár
A Narancsos kacsa elkészítési módja:
a kacsát egy órát lassú tüzön 1órát főzzük, ha kihült kicsontozzuk. Megfűszerezzük a kicsontozott húst, beleöntjük a narancsaromát egy kevés olajba és a husra kenjük, teszünk a közepébe szalonnát , gombát/ ki is maradhat ha nem szeretjük/, de jobb lesz az ize ha beletesszük. Formára igazitjuk és összekötözzük 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az izek összeérjenek. Másnap 200 fokon megsütjük amikor kész akkor a levébe belekeverjük a narancslekvárt és rövid ideig visszatesszük a sütőbe, hogy egy kicsit karamellizálodjon.
Zöldséges riszel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ana60, 2008. jan. 26. 21:10
A narancsos kacsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.