Csirkemell rétegesen recept


4kis csirkemell filézve
só
bors
majoranna
bazsalikom
2fej hagyma karikára vágva
0.5dl.olaj
0.5dl liszt
2dl.tejföl
pirospaprika
15dkg. reszelt sajt
A Csirkemell rétegesen elkészítési módja:
A csirkemellet befüszerezzük, olajjal bekenjük és néhány órát a hűtőben pihentetjük. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, meghempergetjük benne a füszeres csirkemellet. Egy tűzállo edényt vajjal kikenünk és rétegesen belerakjuk a hust a hagymát a fele reszelt sajtot a lisztel a 1dl tejfölel összekeverjük és 1-1 kanállal a rétegekbe teszünk belőle. A tetejére tejföl kerüljön. A tálat alufóliával lefedjük és 30-35percig sütjük 180 fokon, majd a foliát eltávolitjuk a maradék reszelt sajtot rászórjuk még 10prcig sütjük.
Petrezselymes burgonyával és fokhagymaöntetes salátával kináljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ana60, 2007. okt. 17. 20:26
A csirkemell rétegesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.