Pestós csirkemell recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
220 kcal
1,0
0,5 gramm
1 csirkemell filézve, bőr nélkül
1 nagy maréknyi friss bazsalikomlevél
1 ek fenyőmag
1 gerezd fokhagyma
1 kocka knorr bazsalikomfűszer
olivaolaj
A Pestós csirkemell elkészítési módja:
Először a pestót készítem el: a fenyőmagot óvatosan szárazon megpiritom serpenyőben (finom illatos lesz), egy turmixgépbe beledobálom a hozzávalókat; fenyőmag, fokhagyma, bazsalikomlevél és öntök hozzá annyi olivaolajat, hogy finom krémet kapjunk a turmix végén. A húst szeletekre vágom, majd beteszem egy dobozba és bekenem őket a zöld masszával. Ebben a pácban akár 2-3 napot is nyugodtan pihenhetnek. Aztán mikor eszünkbe jut, grillen, vagy serpenyőben hirtelen kisütni.
Nagyon finom, intenzív izü husit kapunk, amit ha nem rizzsel eszünk, nem is hízlal, tehát diétás.
Finom mellé köretként cukkini szintén grillezve.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: boglar69, 2008. febr. 24. 22:31
A pestós csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.