Irma néni répatortája recept
Az Irma néni répatortája hozzávalói:20 dkg cukor (lehet barnacukor is)
3 egész tojás
20 dkg liszt
1 kk fahéj
1 cs. sütőpor
30 dkg sárgarépa lereszelve
1-1 marék tört dió és feketecsoki
1,5 dl olaj
Az Irma néni répatortája elkészítési módja:
A cukrot a tojássárgájával habosra kell felverni, az olajat lassanként hozzákeverni, majd hozzáadni a reszelt sárgarépát, a sütőporral elkevert lisztet és végén a tojásfehérjéből felvert habot belevegyíteni. A tört dió és csokidarabokat pedig beleszórni. 170 C fokon kell sütni kb. 40 percig.
Hát nem éppen diétás, bevallom:) De biztos nagyon finom. Életemben először Ausztriában ettem répatortát, nekem bizarr volt a neve, bár szeretem a sárgarépát nyersen rágcsálni. Aztán mikor megkóstoltam, nagyon megszerettem.
Jó étvágyat nem fogyisok :))
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: boglar69, 2008. febr. 17. 20:48
Az irma néni répatortája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.