Répatorta édes sajtkrémmel recept
A Répatorta édes sajtkrémmel hozzávalói:25 dkg sárgarépa
15 dkg barnacukor
15 dkg dió
5 tojás
10 dkg rétesliszt
1 citrom
1 ek vaníliás cukor
negyed mokkáskanál őrölt fahéj
1 kiskanál sütőpor
20 dkg Mascarpone, vagy vagy más tejszínes krémsajt
5 dkg porcukor
1 ek narancs vagy citromlé
A Répatorta édes sajtkrémmel elkészítési módja:
A sárgarépát finomra reszeljük, a diót durvára törjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a répát, a durvára tört diót, a lereszelt citromhéjat, a fahéjat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport. Ezután a répás-lisztes masszába óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot. A tésztát a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt megsütjük. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral a citrom vagy narancslével, majd a kihűlt tortára kenjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. szept. 9. 15:01
A répatorta édes sajtkrémmel elkészítési módja és hozzávalói.