Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós-zabpelyhes keksz recept

Mogyorós-zabpelyhes keksz recept

A Mogyorós-zabpelyhes keksz hozzávalói:
250 g puha vaj
175 g nádcukor
1 tojás
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt kardamon
200 g zabpehely
100 g őrölt mogyoró
100 g búzaliszt


A Mogyorós-zabpelyhes keksz elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a kardamont, a gyömbért, a zabpelyhet, a mogyorót és a sütőporos lisztet, és az egészet jól összekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és különböző formákat szaggatunk ki belőle. Kivajazott tepsire tesszük a kekszeket és előmelegített sütőbe rakjuk. 200°C-on 10-12 perc alatt kisütjük őket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorós-zabpelyhes keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook