Mogyorós-zabpelyhes keksz recept
A Mogyorós-zabpelyhes keksz hozzávalói:250 g puha vaj
175 g nádcukor
1 tojás
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt kardamon
200 g zabpehely
100 g őrölt mogyoró
100 g búzaliszt
A Mogyorós-zabpelyhes keksz elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a kardamont, a gyömbért, a zabpelyhet, a mogyorót és a sütőporos lisztet, és az egészet jól összekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és különböző formákat szaggatunk ki belőle. Kivajazott tepsire tesszük a kekszeket és előmelegített sütőbe rakjuk. 200°C-on 10-12 perc alatt kisütjük őket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. szept. 8. 14:38
A mogyorós-zabpelyhes keksz elkészítési módja és hozzávalói.