Diós-lekváros puffancs recept
A Diós-lekváros puffancs hozzávalói:A tésztához
20 dkg finomliszt
(átszitálva)
csipet só
1 dl tej
2 csapott evőkanál kristálycukor
3 dkg vaj
2 cl rum vagy konyak
1 db tojás
1,5 dkg élesztő
A töltelékhez:
8 dkg darált dió
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál lekvár
Szóráshoz:
vaníliás porcukor
Kisütéshez:
étolaj
A Diós-lekváros puffancs elkészítési módja:
A tésztához való anyagokból középkeménységű tésztát gyúrunk, egészen addig, míg az edény faláról a tészta le nem válik. Tiszta konyharuhával letakarva 30 percig kelesztjük, deszkára borítjuk, kinyújtjuk és nagy pogácsaszaggatóval korongokká szúrjuk (16 db). Minden második korong közepére halmot rakunk a dióval, cukorral, lekvárral elkevert masszából, az üres korongot rárakjuk és mutatóujjunkkal a széleket sűrűn légmentesre benyomkodjuk. Lisztezett konyharuhán 20 percig kelesztjük, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Ha az olaj nagyon felforrósodik, kevés hideg olajjal kell lehűteni. A 8 db kisült puffancsot egymás mellé papírszalvétára szedjük zsírtalanítás végett és azon forrón vaníliás porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. szept. 8. 07:28
A diós-lekváros puffancs elkészítési módja és hozzávalói.