Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pokoli csirkesült recept

Pokoli csirkesült recept

A Pokoli csirkesült hozzávalói:
1 db csirke v. 8 db csirkecomb
6 gerezd préselt fokhagyma
3 evőkanál dijoni mustár
4 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál csili v. Erős Pista
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál szójamártás
1 evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1 mokkáskanál őrölt rozmaring
1 kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt koriander

Sütéshez:
3 evőkanál zsír
1 db sült hús szaft kocka


A Pokoli csirkesült elkészítési módja:
A csirkét négyfelé vágjuk, a mellet és combokat sűrűn beirdaljuk. A felsorolt fűszert kikeverjük az olívaolajjal, bevonjuk vele a csirkedarabokat, majd 1-2 napig fóliába csomagolva hűtőben pácoljuk. Elkészítésnél a húst páccal együtt mélyebb tepsibe rakjuk és forró zsírral egyenletesen (óvatosan, fedőt magunk elé tartva) lelocsoljuk. A sült hús szaft kockát 2 deci forró vízben feloldjuk, simára keverjük, a hús alá öntjük, fóliával letakarva 180 fokos sütőben 30 percig, eltávolítva a fóliát 15-20 perc alatt szép, ropogós pirosra sütjük. Rizs- vagy burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk.

Csak azok készítsék el, akik szeretik a csípős ételeket!


Kategória: Húsételek receptjei


A pokoli csirkesült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook