Pokoli csirkesült recept
A Pokoli csirkesült hozzávalói:1 db csirke v. 8 db csirkecomb
6 gerezd préselt fokhagyma
3 evőkanál dijoni mustár
4 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál őrölt bors
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál csili v. Erős Pista
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál szójamártás
1 evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1 mokkáskanál őrölt rozmaring
1 kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt koriander
Sütéshez:
3 evőkanál zsír
1 db sült hús szaft kocka
A Pokoli csirkesült elkészítési módja:
A csirkét négyfelé vágjuk, a mellet és combokat sűrűn beirdaljuk. A felsorolt fűszert kikeverjük az olívaolajjal, bevonjuk vele a csirkedarabokat, majd 1-2 napig fóliába csomagolva hűtőben pácoljuk. Elkészítésnél a húst páccal együtt mélyebb tepsibe rakjuk és forró zsírral egyenletesen (óvatosan, fedőt magunk elé tartva) lelocsoljuk. A sült hús szaft kockát 2 deci forró vízben feloldjuk, simára keverjük, a hús alá öntjük, fóliával letakarva 180 fokos sütőben 30 percig, eltávolítva a fóliát 15-20 perc alatt szép, ropogós pirosra sütjük. Rizs- vagy burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk.
Csak azok készítsék el, akik szeretik a csípős ételeket!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. szept. 4. 10:08
A pokoli csirkesült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.