Tökbél krémleves recept
A Tökbél krémleves hozzávalói:1 db főzőtök bele maggal együtt
2 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kristálycukor
1 késhegynyi őrölt bors
2 db húsleveskocka
1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
4 evőkanál tejföl
1 db közepes, lehéjazott paradicsom
1 cs. apróra vagdalt zöldpetrezselyem
pirított zsemle- vagy kenyérkocka
A Tökbél krémleves elkészítési módja:
A tökbélt magostól 1,5 liter vízben kuktában vagy fedő alatt a paradicsommal megfőzzük. Mikor kicsit meghűlt, hozzáadjuk a leveskockákat, cukrot, lisztet, tejfölt és turmixgéppel vagy botmixerrel leturmixoljuk, utána leszűrjük. Visszaöntjük a fazékba, őrölt borssal, fűszerkeverékkel, zöldpetrezselyemmel ízesítve - állandó keverés mellett - forrásig felfőzzük. Pirított zsemle- vagy kenyérkockával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. szept. 1. 18:36
A tökbél krémleves elkészítési módja és hozzávalói.