Burgonyával rakott marhalábszár recept
A Burgonyával rakott marhalábszár hozzávalói:80 dkg marhalábszár
2 db karikára vágott vöröshagyma
2 evőkanál fűszerkeverék (delikát v. vegeta)
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál pirospaprika
1 poharas tejföl
1 kg főtt burgonya
8 dkg teavaj
étolaj
4 evőkanál zsemlemorzsa
A Burgonyával rakott marhalábszár elkészítési módja:
A húsra rádörzsölünk 1 evőkanál fűszerkeveréket, késhegynyi őrölt borsot és fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a vöröshagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a húst, megszórjuk paprikával, s kuktában vagy fedő alatt vízzel puhára pároljuk. A levéből kivesszük a húst, szeletekre vágjuk, a levét elkeverjük a tejföl felével, beletesszük a hússzeleteket és rázogatva összefőzzük. Egy kisebb tepsit vagy tűzálló tálat vajjal kikenünk, lerakjuk egy sor hússal, meglocsoljuk a tejfölös lével, rárakunk egy sor karikára vágott burgonyát, megszórjuk fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a lével, - ezt addig folytatjuk, amíg tart a hozzávaló. Tetejére kanalazzuk a maradék tejfölt, megszórjuk olajon pirított zsemlemorzsával, rácsipkedjük a maradék vajat és 170 fokos sütőben kb. 25 perc alatt jól átsütjük. Savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. aug. 29. 12:02
A burgonyával rakott marhalábszár elkészítési módja és hozzávalói.