Zelleres halsaláta recept

40 dkg halfilé
1 db zellergumó
1/2 db citrom
1/2 cs. snidling
6 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 dl száraz fehérbor
1 kávéskanál méz
1 késhegynyi só
1 evőkanál ecet
1 evőkanál fűszerkeverék (vegeta v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
1 db főtt tojás
A Zelleres halsaláta elkészítési módja:
A zellert metéltszélességű csíkokra vágva borssal megszórt, fűszerkeverékes vízben majdnem puhára főzzük, - időnként ellenőrizzük, nehogy szétfőjön. A halat 2x2 cm kockákra vágjuk, 1 liter ecetes vízben forrástól számítva 5 percig főzzük. Úgy a zellert, mint a halat leszűrjük, kihűtjük. Közben a majonézt kikeverjük a fél citrom levével, tejföllel, borral, mézzel, pici sóval, s óvatosan beleforgatjuk a kihűlt zellert és a halat; salátás tálba kanalazzuk, majd megszórjuk apróra vagdalt snidlinggel. Tojáskarikákkal díszítjük.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. aug. 22. 08:30
A zelleres halsaláta elkészítési módja és hozzávalói.