Zelleres ráksaláta recept





1 nagyobb zellergumó
30 dkg főtt rákhús (jó a boltban kapható rákrudacskák is)
2 teáskanál mustár
fél citrom leve
1 csokor petrezselyem zöld
1 teáskanál tárkony
4 evőkanál majonéz
4 evőkanál tejföl (vagy natur joghurt)
só, bors
A Zelleres ráksaláta elkészítési módja:
Hámozzuk meg a zellergumót, majd egy erős reszelőn reszeljük le gyufaszál vastagságúra. Ha van konyhai gyorsvágó gépünk, annak vékony reszelőjét is használhatjuk. Tegyük a zellercsíkokat egy nagy salátás tálba, majd kanalazzuk rá a mustárt, a tejfölt (joghurtot), a majonézt, ízesítsük sóval, kevés borssal, citromlével, összevágott petrezselyem zölddel és tárkonnyal. Adjuk hozzá a főtt rákhús felét, ill. a felkarikázott rákrudacskákat, majd az egészet jól keverjük össze.
Tálalási javaslat:
Üveg salátástálkák aljára tegyünk pár levél ropogós salátalevelet, majd kanalazzunk rá a zellersalátából. Tetejére halmozzunk még a főtt rákhúsból.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ördög, 2007. dec. 11. 14:41
A zelleres ráksaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.