Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sült, habos sárgadinnye recept

Sült, habos sárgadinnye recept

A Sült, habos sárgadinnye hozzávalói:
2 db sárga- vagy zöld belű dinnye
3 dl tejszín
5 tojás
1 kávéskanál liszt
20 dkg darált dió vagy mandula
15 dkg + 1 evőkanál porcukor
1 cs. vaníliás cukor
3 dkg teavaj
5 dkg csokoládéreszelék


A Sült, habos sárgadinnye elkészítési módja:
A dinnyék héját és magját eltávolítjuk, a gyümölcsöt kis kockákra vágva, kivajazott tűzálló tálba halmozzuk. A tojássárgákat 15 dkg porcukorral, 1 kávéskanál liszttel habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd elkeverjük a darált dióval, ill mandulával és leöntjük vele a gyümölcsöt. Az egészet bevonjuk a tojások kemény habbá vert, 1 evőkanál porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral ízesített fehérjével és 160 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt tejeskávé színűre sütjük, - még azon forrón megszórjuk csokoládéreszelékkel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sült, habos sárgadinnye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook