Pikáns sajtostáska recept
A Pikáns sajtostáska hozzávalói:4 db sós palacsinta
4 szelet lapkasajt
4 szelet gépsonka
4 kávéskanál ketchup
2 evőkanál tejföl
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 cs. apróra vágott petrezselyemzöld
2 db tojás
2 evőkanál finomliszt
15 dkg reszelt sajt
Kisütéshez: olaj
Tálalás: vegyes párizsi köret (mindenféle párolt zöldség vajban átforgatva)
A Pikáns sajtostáska elkészítési módja:
A tejfölt a tojássárgákkal, fűszerekkel, petrezselyemmel kikeverjük, 4 részre osztjuk. A palacsinták közepét megkenjük ketchuppal, ráhelyezzük a lapkasajtot, egyenletesen rákenjük a fűszeres keveréket és befedjük sonkaszelettel. A tojásfehérjéket villával gyengén felverjük, kenőecsettel bekenjük vele a palacsinták szélét, s úgy hajtjuk a töltelékre a szemben lévő lapokat, hogy fedjék egymást. A csomagokat lisztbe, a maradék tojásfehérjébe és reszelt sajtba mártva, forró olajban kisütjük. Éles késsel félbevágva, párizsi körettel tálaljuk.
Vendégség esetén előételként tálalható, előre elkészíthető finomság, - csak a kisütést kell az utolsó pillanatban végezni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. szept. 3. 06:37
A pikáns sajtostáska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.