Pizzaszószos palacsintametélt recept
60 perc
A Pizzaszószos palacsintametélt hozzávalói:
kb. 10 db palacsinta (nem édes! - ld. a receptjeim között))
0.5 kg paradicsom
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
étolaj
2-3 kávéskanál mustár
2 evőkanál ketchup
só, bors, oregánó, majoranna, tárkony, bazsalikom
trappista sajt
tejföl
A Pizzaszószos palacsintametélt elkészítési módja:
A palacsintákat (egyszerre mindet) félbevágjuk, majd a feleket még félbe. Ezután a tésztákat felszeleteljük (metéltet készítünk). Szósz: A hámozott paradicsomot és az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük (először persze a hagymát). Sóval, borssal, oregánóval, majorannával, tárkonnyal, bazsalikommal, pár gerezd zúzott fokhagymával, 2-3 kávéskanál mustárral, 2 evőkanál ketchuppal ízesítjük. Ezt a szószt összekeverjük a palacsintametélttel. Tűzálló tálba/tepsibe helyezzük. Tetejére tejfölt és/vagy reszelt sajtot teszünk, majd forró sütőben összesütjük.
Sűrített paradicsomot is használhatunk friss helyett (a dobozon megtalálható, mennyi friss paradicsomnak felel meg).
Finomabb, mutatósabb a tetején a tejföl, ha egy tojássárgájával elkeverve öntjük rá.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: biro.csilla, 2009. ápr. 12. 19:52
A pizzaszószos palacsintametélt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.