Prézlis tészta recept
A Prézlis tészta hozzávalói:30 k g liszt (vagy 250 g széles metélt)
1 tojás,
olaj
só,
10 dk g zsemlemorzsa.
tálaláshoz
10 dkg porcukor vagy lekvár
A Prézlis tészta elkészítési módja:
A lisztből, tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kb fél cm-es csíkokra vágjuk. (Használhatunk száraz tésztát is, pl. széles metéltet).Sós vízben kifőzzük és lecsepegtetjük. A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk ugyanúgy, mintha szilvás gombócot készítenénk. Erre szedjük a tésztát és jól összeforgatjuk. Tányérokra adagoljuk és finom házi lekvárt (vagy porcukrot) teszünk a tetejére.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. ápr. 12. 09:14
A prézlis tészta elkészítési módja és hozzávalói.