Zabpelyhes puszedli recept


2 tojássárgája
20 dkg méz
10 dkg zabpehely
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg szezámmag
2 ek. napraforgóolaj
A Zabpelyhes puszedli elkészítési módja:
A tojássárgáját felverjük, majd állandó keverés mellett belecsurgatjuk az olajat és a mézet. Belekeverjük a zabpelyhet, kókuszreszeléket, szezámmagot, és jól összedolgozzuk. A masszából vizes kézzel diónyi darabokat csípünk, ezeket ellapítjuk. A puszedliket sütőpapírral béleltt tepsibe helyezzük, 15 perc alatt (180 oC-on) aranybarnára sütjük. A masszába tehetünk apróra vágott aszalt fügét.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: biro.csilla, 2009. ápr. 10. 12:29
A zabpelyhes puszedli elkészítési módja és hozzávalói.