Keleti csemege - családi kedvenc recept
40 perc
A Keleti csemege - családi kedvenc hozzávalói:
25 dkg margarin
1 csomag ostyalap
15 dkg porcukor
2 tojás
2 csomag csokipuding
5-6 ek. kókuszreszelék
0,5 csomag mazsola
5-6 ek. vágott dió (én kb. fél földimogyoró nagyságú darabokra töröm, így érezni az ízét a kész sütiben)
5-6 ek. magvalt meggy
A Keleti csemege - családi kedvenc elkészítési módja:
A margarint a porcukorral gőz fölött habosra keverjük. Mikor jó forró, hozzákeverjük a pudingport, majd a felvert tojásokat, és az egészet gőz fölött 6-8 percig főzzük állandó keverés mellett (amíg besűrűsödik kicsit). A forró krémet ráöntjük az összetördelt (apróra – kb.2-3 cm) ostyalaphoz, majd hozzáöntjük a többi hozzávalót. Először úgy tűnik, kevés a krém az ostyához, de ennyi pont elég. Én előre egy kistálba teszem az összes „többi hozzávalót”. Érdemes mindent előkészíteni, még mielőtt feltennénk a cukrot és a margarint a gőz fölé. Végül sütőpapírral vagy fóliával bélelt őzgerincformába öntjük a masszát (bele kell tömöríteni). Alufóliával lefedjük, egy napig hűtőszekrénybe tesszük (nálunk kb. négy órát bír ki a hűtőben, már annyi idő után is jó).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: biro.csilla, 2009. febr. 14. 10:10
A keleti csemege - családi kedvenc elkészítési módja és hozzávalói.