Diabetikus torta recept

A Diabetikus torta hozzávalói:
Hozzávalók

Tészta

8 db tojás
8 evőkanál ledarált zabpehely
édesítőszer, vagy xilit ízlés szerint
Krém

4 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
7-8 evőkanál xilit
1 db tojássárgája
5 dkg Rama
3 marék kókuszreszelék
ízlés szerint aszalt meggy, vagy aszalt vörös áfonya, esetleg mindkettő
Díszítés

1 dl cukrozatlan habtejszín
zabpehely
aszalt gyümölcs


A Diabetikus torta elkészítési módja:
Elkészítés 1.8 tojásfehérjét felverünk kemény habbá 3 evőkanál xilittel, majd belekeverjük a 8 tojás sárgáját, végül óvatosan 8 púpos evőkanál ledarált zabpelyhet. 2.Ramával kikenünk egy 26 cm-es tortaformát, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben, 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben nem nyitjuk ki, nehogy összeessen a tészta. 3.4 dl tejben felfőzünk 1 cs. vaníliás pudingport 6-7 evőkanál xilittel. Felverünk egy tojássárgát 5 dkg Ramával és belekeverjük a kihűlt pudingba, végül szórunk bele ízlés szerint kókuszreszeléket. 4.A tésztát három egyenlőre részre vágjuk. A legalsó lapot megkenjük a krém 1/3-val és megszórjuk 2 marék apróra vágott cukrozatlan aszalt meggyel. 5.Rátesszük a középső lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd megszórjuk 2 marék apróra vágott, cukrozatlan vörös áfonyával, vagy más piros aszalt gyümölccsel. 6.Rátesszük az utolsó lapot is. A torta oldalát megkenjük kevés krémmel és befedjük zabpehellyel. 7.A tetejére a díszítéséhez felverünk kb. 1 dl cukrozatlan habtejszínt. Megszórhatjuk még zabpehellyel és a maradék aszalt gyümölccsel.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A diabetikus torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook