Diabetikus torta recept
A Diabetikus torta hozzávalói:Hozzávalók
Tészta
8 db tojás
8 evőkanál ledarált zabpehely
édesítőszer, vagy xilit ízlés szerint
Krém
4 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
7-8 evőkanál xilit
1 db tojássárgája
5 dkg Rama
3 marék kókuszreszelék
ízlés szerint aszalt meggy, vagy aszalt vörös áfonya, esetleg mindkettő
Díszítés
1 dl cukrozatlan habtejszín
zabpehely
aszalt gyümölcs
A Diabetikus torta elkészítési módja:
Elkészítés 1.8 tojásfehérjét felverünk kemény habbá 3 evőkanál xilittel, majd belekeverjük a 8 tojás sárgáját, végül óvatosan 8 púpos evőkanál ledarált zabpelyhet. 2.Ramával kikenünk egy 26 cm-es tortaformát, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben, 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben nem nyitjuk ki, nehogy összeessen a tészta. 3.4 dl tejben felfőzünk 1 cs. vaníliás pudingport 6-7 evőkanál xilittel. Felverünk egy tojássárgát 5 dkg Ramával és belekeverjük a kihűlt pudingba, végül szórunk bele ízlés szerint kókuszreszeléket. 4.A tésztát három egyenlőre részre vágjuk. A legalsó lapot megkenjük a krém 1/3-val és megszórjuk 2 marék apróra vágott cukrozatlan aszalt meggyel. 5.Rátesszük a középső lapot, ezt is megkenjük krémmel, majd megszórjuk 2 marék apróra vágott, cukrozatlan vörös áfonyával, vagy más piros aszalt gyümölccsel. 6.Rátesszük az utolsó lapot is. A torta oldalát megkenjük kevés krémmel és befedjük zabpehellyel. 7.A tetejére a díszítéséhez felverünk kb. 1 dl cukrozatlan habtejszínt. Megszórhatjuk még zabpehellyel és a maradék aszalt gyümölccsel.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. dec. 1. 14:27
A diabetikus torta elkészítési módja és hozzávalói.