Gyümölcsös-diós kocka recept
A Gyümölcsös-diós kocka hozzávalói:Hozzávalók
Tészta
2 dl kaukázusi kefir
6 púpozott ek. cukor
3 tojás (ha kicsik akkor 4)
csipet só
1 dl étolaj
1 dl tej
2 ek. méz
1 ek. vaníliás cukor
0,5 kg liszt
1 cs. sütőpor
2 tk. fahéj
Gyümölcskeverék
1 nagy piros alma
1 banán
2 kivi
2 dl apróra tört dió
Cukormáz
20 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 ek. víz
A Gyümölcsös-diós kocka elkészítési módja:
Elkészítés 1.A kefirt, cukrot, tojást, sót, olajat, tejet, mézet és vaníliás cukrot egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük, (nem szükséges a habverő). 2.Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, fahéjat és sütőport. A gyümölcsöket kis kockákra vágjuk. 3.A lisztes keveréket adagonként hozzákeverjük a cukros-tejes keverékhez, majd a gyümölcsöket és a diót is. 4.A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, közben egy kb. 35x25 centis tepsit alaposan kikenünk Ramával. Benne egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, majd 35 percre a sütőbe tesszük. 5.A cukormáz hozzávalóit elkeverjük, majd egy kis zsákocskába töltjük, amelynek a csücskét vagy levágjuk, vagy formát helyezünk a végébe. 6.Hagyjuk hűlni a süteményt, majd vágjuk fel nagy kockákra, ezután díszíthetjük. A cukormáz kb. 3-5 perc alatt megkeményedik. A fölöslegben maradt cukormázat alaposan becsomagolva, hogy ne száradjon ki, pár napig hűtőben eltarthatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. nov. 29. 05:38
A gyümölcsös-diós kocka elkészítési módja és hozzávalói.