Kókuszos finom krémtorta recept
A Kókuszos finom krémtorta hozzávalói:Hozzávalók
A tetejére
10-15 dkg tejcsokoládés tortabevonó
A mézes laphoz
1 evőkanál méz
1 tojás
10 dkg porcukor
1 evőkanál keserű kakaópor
20 dkg finomliszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2,5 dkg Rama
A piskótához
4 tojás
20 dkg kristálycukor
5 dkg porcukor
4 evőkanál hideg víz
késhegynyi szódabikarbóna
20 dkg finomliszt
1 evőkanál keserű kakaópor
A krémhez
5 evőkanál finomliszt
5 dl tej
25 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
1 csomag Vanillincukor
20 dkg Rama
A Kókuszos finom krémtorta elkészítési módja:
Elkészítés A mézes laphoz valókat a liszt kivételével tűzálló tálba rakjuk, és vízgőzön, kevergetve 5 percig főzzük, (bátrabbak közvetlenül a tűzhely lapján is főzhetik, ez kis lángon 2 perc). A tűzről lehúzzuk, a lisztet belekeverjük. A masszából nedves késsel sütőpapírral bélelt tepsire 2 kerek, egyenként 21 cm átmérőjű lapot kenünk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb.18 percig sütjük. Ha kész, és kihűlt, akkor a 21 cm-es tortakarikát ráillesztjük, a tésztát ezzel kiszúrjuk, hogy szép kerek legyen. A piskótához a tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc, majd a kanalanként hozzáadott vízzel tovább verjük. A porcukrot hozzáadjuk, a fele liszttel amiben előtte a szódabikarbónát elkevertük, összedolgozzuk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, felét az előzőekbe forgatjuk. Ezután kerül bele óvatos mozdulatokkal a többi liszt, majd tojáshab is. Egy nagy tepsit (35x25 cm-eset) sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. Ugyanúgy sütjük közepes lánggal, mint a mézes lapot. A krémhez a tejet a liszttel összedolgozzuk, kevergetve sűrűre főzzük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt tejes krémet kanalanként hozzáadjuk, a vaníliás cukorral, és a kókuszreszelékkel ízesítjük. A piskótát hosszában 5 egyenlő csíkra vágjuk, ezeket lapjában, egyenként elfelezzük. Így 10, egyenként 35x5 cm-es csíkot kapunk. Egyet a krémmel megkenünk, fölcsavarjuk, az egyik mézes karika közepére állítjuk. A következő tésztacsíkot is megkenjük a krémmel, a már tortalapon lévő köré tekerjük. Így járunk el csigavonalban a többi piskótával is. Akkor jó, ha a mézes lapot körben befedi, a krém egyharmada pedig megmarad. Ennek egy részét a tetejére kenjük, erre kerül a másik mézes lap, majd a torta oldalát a maradékkal körbekenjük. Rövid időre behűtjük, a tetejét olvasztott tejcsokoládés tortabevonóval megkenjük. Körben egy kevés kókuszreszelékkel meghintjük. Néhány órán át hűtőszekrényben pihentetjük, ezalatt a mézeslap megpuhul.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. nov. 26. 05:15
A kókuszos finom krémtorta elkészítési módja és hozzávalói.