Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kuglóf gazdagon recept

Kuglóf gazdagon recept

A Kuglóf gazdagon hozzávalói:
Hozzávalók

A bevonáshoz

10 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
A forma kikenéséhez

finomliszt
Rama
A tésztához

20 dkg kis kockákra vágott vegyes finomság (aszalt gyümölcs, dió és csokoládé)
30 dkg finomliszt
1 mokkáskanálnyi sütőpor
5 db tojás
2 csomag vanillincukor
30 dkg kristálycukor
30 dkg Rama


A Kuglóf gazdagon elkészítési módja:
Elkészítés 1.A puha Ramát a cukor kétharmadával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. A sütőport a liszttel - ebből egy evőkanálnyit félreteszünk - összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk. 2.A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. 3.A kis kockákra vágott aszalt gyümölcsöt, diót és csokoládét a félretett kanálnyi liszttel összeforgatjuk (így nem süllyed sütéskor a tészta aljára), a kuglóf masszájába keverjük. 4.Ramával kikent, belisztezett kuglófformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (200 ˚C, légkeveréses sütőben 180 ˚C) kb. 1 órán át sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, ha nem tapad rá ragacsos massza, akkor megsült. 5.Amikor kihűlt, a tésztát olvasztott csokoládéval meglocsoljuk vagy bevonjuk, ahogy épp kedvünk tartja.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kuglóf gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook