Joghurt szelet eperrel recept
A Joghurt szelet eperrel hozzávalói:40 dkg eper
2 kispohár natúr joghurt
1 citrom reszelt héja
2 teáskanál zselatin
1,5 dl víz
2 púpozott evőkanál cukor
2 dl habtejszín
A Joghurt szelet eperrel elkészítési módja:
A megtisztított epret félbe, vagy negyedekbe vágjuk. A joghurtot összekeverjük a cukorral és a citromhéjjal. A tejszínt felverjük és a joghurthoz adjuk. A zselatinhoz hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd megmelegítjük. Ha már átlátszó, levesszük a tűzről. Hozzáadunk egy kevés joghurtos masszát, azzal elkeverjük, majd ezt beleöntjük a többi joghurtos-tejszínes keverékbe és belekeverjük az epret is. Egy őzgerinc, vagy kis tepsit folpackkal kibélelünk, majd beleöntjük az epres masszát. Hűtőbe tesszük, ha megdermedt hosszúkás tálra borítjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. nov. 21. 15:02
A joghurt szelet eperrel elkészítési módja és hozzávalói.