Cukkinis francia pite recept
A Cukkinis francia pite hozzávalói:Az omlós tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj/ margarin
1 csipet só
A feltéthez:
40 dkg (1 nagyobb) cukkini
3 tojás
3 dl tejföl v. tejszín
5 dkg túró
só
bors
10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
A Cukkinis francia pite elkészítési módja:
A vajat / margarint darabokra szeljük és elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, majd gyúrjuk, épp annyit csak, hogy tésztának összeálljon (ha nem állna össze, egy tk langyos vizet tehetünk bele, de csak ha nagyon muszáj). A tésztát fóliába csomagoljuk és eltesszük pihenni a hűtőbe, míg elkészül a feltét. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk (kb 1-1,5 csapott ek só mehet rá, kóstolni ne felejtsük el!). Jól kinyomkodjuk és lecsepegtetjük, hogy ne áztassa el a tésztánkat. Egy tálban a tejfölt és a tojásokat alaposan összekeverjük habverővel. Ízesítjük sóval (2 tk), borssal. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az átnyomott fokhagymát. A tésztát gömböcre formázzuk és vékonyra kinyújtjuk, hozzámérve a pitesütő (quiché-tál) belsejéhez (alapkör + perem). (nem kell kivajazni!) Belesimítjuk a tálba, ráhalmozzuk a jól "lé-mentesített" cukkinit, majd a túrót is rámorzsoljuk. Meglocsoljuk a tojásos-tejfölös (v. tejszínes) öntettel, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a teteje picit megpirul (kb 30 perc).
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. jún. 26. 17:37
A cukkinis francia pite elkészítési módja és hozzávalói.