Jéghideg eperhab babapiskótával recept
A Jéghideg eperhab babapiskótával hozzávalói:1 csomag babapiskóta
2 dl natúr joghurt
2 dl tejszín (habbá verve)
100 g friss vagy fagyasztott eper
50 g cukor
1 púpozott tk. zselatinpor
0,5 dl hideg víz
A Jéghideg eperhab babapiskótával elkészítési módja:
1. Az eperkrémhez a gyümölcsöt botmixerrel pépesítem, majd cukorral és joghurttal elkeverem. A tejszínhabot óvatosan beleforgatom az epres masszába. 2. A zselatinport hideg vízben áztatom egy rövid ideig, majd olvadásig melegítem, és nagyon finoman belecsorgatom a gyümölcsmasszába, és alaposan elkeverem benne. 3. Egy őzgerincformát kibélelek folpacckal, és a falát kirakom babapiskótával. A kész krémet a piskótával bélelt formába öntöm, a tetejét szintén babapiskótával fedem be. Fóliával lefedve minimum 3-4 órára fagyasztóba teszem dermedni. 4. A fagyasztóból kivéve néhány percig szobahőmérsékleten állni hagyom, a tetejét friss eperrel díszítem, majd szeletekre vágva tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. jún. 17. 17:20
A jéghideg eperhab babapiskótával elkészítési módja és hozzávalói.