Szilvalekváros sütemény recept
A Szilvalekváros sütemény hozzávalói:3 egész tojás
15 dkg porcukor
9 dkg zsír
5 ek kemény szilvalekvár
9 ek. víz
1 tk. vanília (1 cs. vaníliás cukor)
20 dkg finomliszt
1 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
fél citrom reszelt héja
1 tk. őrölt fahéj
tetejére:
durvára vágott dió vagy mandula
vagy lekvár és csokimáz
A Szilvalekváros sütemény elkészítési módja:
tetejére: durvára vágott dió vagy mandula vagy lekvár és csokimáz Először a lekvárt keverjük el a vízzel, ha kemény. Mixerrel a tojásokat és a cukrot felhabosítjuk, beletesszük a zsírt (lehet vajjal is olyan 10-12 dkg-ot), lekvárt, vizet, citromhéjat,vaníliát. A lisztben elkeverjük a sütőport és a szódabikarbónát, meg a fahéjat. Ezt már fakanállal keverjük az előbbiekhez. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsibe simítjuk, 180 fokon 15-20 percig sütjük. Sütés előtt megszórható a teteje durvára vágott dióval, mandulával. Csokoládémázzal be lehet vonni. Csokoládémáz: 10 dkg étcsokoládé 0,5 dl olaj Gőz fölött megolvasztjuk az összetört csokoládét, öntünk hozzá fél deci olajat. A süteményre csorgatjuk, majd a tepsit mozgatva szétterítjük rajta. Nem nyúlok hozzá, hagyjuk hogy magától szétfolyjon, így szép sima lesz a felülete. Ha a csokoládé megdermed, hosszúkás szeletekre vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. jún. 8. 19:25
A szilvalekváros sütemény elkészítési módja és hozzávalói.