Gesztenyés keksz rolád recept
30 perc
A Gesztenyés keksz rolád hozzávalói:
A tésztához:
18 dkg Rama margarin
2 kiskanál kakaópor
1 evőkanál kókuszreszelék
0,5 dl rum
10 dkg kristálycukor
25 dkg darált háztartási keksz
A krémhez:
12 dkg Rama margarin
1 kiskanál kókuszreszelék
2 kiskanál rum
10 dkg kristálycukor
25 dkg gesztenyemassza
A tetejére pedig:
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
A Gesztenyés keksz rolád elkészítési módja:
A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, addig, míg a cukor elolvad benne. Közben elkészítjük a krémet, a felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig dolgozzuk össze, míg a cukor el nem olvad benne. Egy konyharuhát bevizezünk, kiterítjük és a tészta felét egy vízbe mártott késsel kenegetve egy kb. 21x25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyemassza felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy elkészítjük. Kb. 1 órára hűtőbe rakjuk. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval megkenjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és megkenjük tésztánkat. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük, kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll és nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. jún. 4. 19:46
A gesztenyés keksz rolád elkészítési módja és hozzávalói.