Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Földiepres citromos pite recept

Földiepres citromos pite recept

A Földiepres citromos pite hozzávalói:
A tésztához:
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
10 dkg liszt
1 citrom reszelt héja


Az epres réteghez:
30 dkg porcukor
3 tojásfehérje
1 tojás
1,5 dl citromlé (3 citromból)
2 citrom reszelt héja
6,5 dkg liszt
15 dkg eper


A szóráshoz:
1 evőkanál porcukor


A Földiepres citromos pite elkészítési módja:
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót is. Összedolgozzuk. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Egy 25 x 25 centis formát (vagy egy piteformát) kibélelünk sütőpapírral (az oldalára is kerüljön belőle). Belenyomkodjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárga színűre sütjük. Amíg kihűl elkészítjük az epres részt, amihez a tojásfehérjét, a tojást, a citromlevet, és a szitán áttört epret összekeverjük (nem kell kihabosítani). Hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a reszelt citromhéjat és egy csipetnyi sót. Jól összekeverjük. Ráöntjük a kihűlt tésztára és újabb 30-35 percre visszatesszük a sütőbe. Kihűtjük, felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A földiepres citromos pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook