Mogyorókrémes ropogós szelet recept
A Mogyorókrémes ropogós szelet hozzávalói:A ropogós réteghez:
20 dkg kakaós puffasztott rizs
15 dkg mályvacukor
5 dkg vaj
3 evőkanál víz
A krémez:
40 dkg mogyorókrém
20 dkg tejcsokoládé
A csokis réteghez:
15 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
A Mogyorókrémes ropogós szelet elkészítési módja:
A mályvacukrot, a vajjal és a vízzel vízgőz fölött felolvasztjuk. A kapott ragacsos masszához keverjük a puffasztott rizst. Fóliával bélelt 20 X 20 centis formába nyomkodjuk, jó szorosan. A krémhez a mogyorókrémet a tejcsokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk. Ráöntjük a ropogós rétegre. Kihűtjük, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A csokoládés réteghez a tejszínt felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a csokoládét. Addig keverjük, amíg krémessé nem válik. Ekkor visszahűtjük, majd a krémes rétegre öntjük..Újra hűtőszekrénybe tesszük és minimum 1 órát dermesztjük. Az elkészült süteményt tálalásig hűtőben tároljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. máj. 15. 16:31
A mogyorókrémes ropogós szelet elkészítési módja és hozzávalói.