Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés krémes (sütés nélkül) recept

Gesztenyés krémes (sütés nélkül) recept

A Gesztenyés krémes (sütés nélkül) hozzávalói:
Az alaphoz:
50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez:
8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat

A tejszínes réteghez:
3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez:
10 dkg tejcsokoládé


A Gesztenyés krémes (sütés nélkül) elkészítési módja:
Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 25 centis formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét. Azonnal fogyasztható.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés krémes (sütés nélkül) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook