Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pettyeske szelet recept

Pettyeske szelet recept

A Pettyeske szelet hozzávalói:
4 tojásos piskóta

A krémhez:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin

A töltelékhez:
15 dkg darált keksz
10 dkg őrölt dió
1 dl rum
feketekávé, amennyi szükséges

A tetejére:
csokimáz


A Pettyeske szelet elkészítési módja:
4 tojásból piskótát sütünk. 2 lapra vágjuk. A krémhez a tojásfehérjét gőz felett habosra verjük a cukorral. Amikor kihűlt, belekeverjük a margarint. A töltelékhez a kekszet ledaráljuk, és jól összegyúrjuk a darált dióval, a rummal és a feketekávéval. A tészta hosszával egyező, kisujjnyi vastag rudakat formálunk belőle. A krém felét rákenjük a piskótalapra. Rárakjuk a kekszrudakat, rásimítjuk a maradék krémet. Befedjük a másik piskótalappal, és bevonjuk csokoládéval. A keksz-rudakra merőlegesen szeleteljük fel a tésztát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pettyeske szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook