Pettyeske szelet recept
A Pettyeske szelet hozzávalói:4 tojásos piskóta
A krémhez:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
A töltelékhez:
15 dkg darált keksz
10 dkg őrölt dió
1 dl rum
feketekávé, amennyi szükséges
A tetejére:
csokimáz
A Pettyeske szelet elkészítési módja:
4 tojásból piskótát sütünk. 2 lapra vágjuk. A krémhez a tojásfehérjét gőz felett habosra verjük a cukorral. Amikor kihűlt, belekeverjük a margarint. A töltelékhez a kekszet ledaráljuk, és jól összegyúrjuk a darált dióval, a rummal és a feketekávéval. A tészta hosszával egyező, kisujjnyi vastag rudakat formálunk belőle. A krém felét rákenjük a piskótalapra. Rárakjuk a kekszrudakat, rásimítjuk a maradék krémet. Befedjük a másik piskótalappal, és bevonjuk csokoládéval. A keksz-rudakra merőlegesen szeleteljük fel a tésztát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. ápr. 27. 19:12
A pettyeske szelet elkészítési módja és hozzávalói.