Vargabéles másképp recept
A Vargabéles másképp hozzávalói:4 tojás
20 dkg cukor
12,5 dkg Rama margarin
csipet só
50 dkg túró
7 dl tej
50 dkg cérnametélt
2 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál tejföl
2 kiskanál citromlé
2 csomag réteslap
porcukor (a tetejére)
A Vargabéles másképp elkészítési módja:
A tojásoknál szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A sárgáját a 20 dkg kristálycukorral és a kisebb téglalapokra vágott margarinnal habosra keverjük. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Felteszünk melegedni kb. 7 dl tejet, és megfőzzük benne a cérnametéltet folyamatos kavargatása mellett. A túrót egy tálba törjük, hogy könnyebb állaga legyen, és összekeverjük a sárgás masszával.Megfelezzük a megfőtt tésztát is, és elkeverjük mindkét tálban, hozzáadva még a tejfölt is (1,5 evőkanál külön-külön), és ízesítésnek 1-1 kiskanál citromlevet adunk hozzá. Mikor egynemű a masszánk, a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. (mazsolát is lehet bele tenni) 2 őzgerincformát kikenünk olvasztott margarinnal (lehet olajjal is, sütőecsettel). A réteslappal kibéleljük, óvatosan, ne szakadjon el. Megtöltjük masszával őket, majd ráhajtjuk a maradék réteslapot, és összezárjuk. Lapogatjuk, hogy egyenes legyen. A sütőben 10 percet nagy lángon, majd tűpróbáig kis lángon sütjük. Majd egy tálcára borítjuk, és fűrészelő mozdulattal szeleteljük, tetejére porcukrot szórhatunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. ápr. 20. 13:37
A vargabéles másképp elkészítési módja és hozzávalói.