Rakott velő recept
A Rakott velő hozzávalói:1 kg burgonya
30-40 dkg bacon
50 dkg sertésvelő
6-8 db tojás
Ízlés szerint:
vaj
tejföl
só
babérlevél
ecet
A Rakott velő elkészítési módja:
A sertésvelőt ecetes, babérleveles, sós vízben megabáljuk. Hagyjuk a levében kihűlni. Egy tűzálló tálat vajjal vastagon kikenünk, és a felszeletelt főtt burgonyával kezdjük a rétegezést. A kihűlt velőt a baconszeletekbe tekerve a burgonyára rakjuk. A tojásszeletekkel betakarjuk, majd tejföllel és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt ismételjük úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön, majd tejföllel beterítjük. 180-200 C-fokos sütőben 30 percig lefedve sütjük,majd kifedjük és pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. ápr. 15. 16:10
A rakott velő elkészítési módja és hozzávalói.