Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Lecsós, kolbászos burgonyaleves recept

Lecsós, kolbászos burgonyaleves recept

Elkészítési idő 70 perc

A Lecsós, kolbászos burgonyaleves hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
7-8 szem burgonya
1 szál karikára vágott füstölt kolbász
2-3 szál sárgarépa
2-3 szál petrezselyem
1 csokor friss petrezselyemzöld
2 db paprika
3 szemparadicsom
Ízlés szerint: só
babérlevél
köménymag
őrölt fekete bors
őrölt pirospaprika
A tálaláshoz: kevés vágott petrezselyemzöld és csipős paprika külön
szeletelve.A betét: 20 dkg lisztből készült nokedli.


A Lecsós, kolbászos burgonyaleves elkészítési módja:
Egy edényben felforralunk kb 2 és fél liter vizet, belerakjuk a felkockázott, tisztított burgonyát. Megsózzuk, majd fűszerezzük babérlevéllel, köménymaggal, borssal, és petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a zöldségeket és a kockára vágott paradicsomot és a kolbászt is. Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a nokedlit, és egyszer még felforralunk, majd tálaljuk. Puha kenyér és külön felszeletelt csípős paprika illik hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A lecsós, kolbászos burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook