Lecsós, kolbászos burgonyaleves recept
70 perc
A Lecsós, kolbászos burgonyaleves hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
7-8 szem burgonya
1 szál karikára vágott füstölt kolbász
2-3 szál sárgarépa
2-3 szál petrezselyem
1 csokor friss petrezselyemzöld
2 db paprika
3 szemparadicsom
Ízlés szerint: só
babérlevél
köménymag
őrölt fekete bors
őrölt pirospaprika
A tálaláshoz: kevés vágott petrezselyemzöld és csipős paprika külön
szeletelve.A betét: 20 dkg lisztből készült nokedli.
A Lecsós, kolbászos burgonyaleves elkészítési módja:
Egy edényben felforralunk kb 2 és fél liter vizet, belerakjuk a felkockázott, tisztított burgonyát. Megsózzuk, majd fűszerezzük babérlevéllel, köménymaggal, borssal, és petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a zöldségeket és a kockára vágott paradicsomot és a kolbászt is. Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a nokedlit, és egyszer még felforralunk, majd tálaljuk. Puha kenyér és külön felszeletelt csípős paprika illik hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. márc. 16. 10:16
A lecsós, kolbászos burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.