Sült csípős, pikáns csirkeszárny recept


12 db csirkeszárny
napraforgó olaj
frissen őrölt fekete bors
só
A páchoz: 6 evőkanál mustár
1 evőkanál darált csípős paprika
2 evőkanál méz
A köret: rizs
vagy sült burgonya
A tálaláshoz: vágott petrezselyemzöld
idény szerinti saláta vagy savanyúság
A Sült csípős, pikáns csirkeszárny elkészítési módja:
A szárnyakat megmossuk és szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk. A mustárt, a mézet és a darált csípős paprikát jól összekeverjük és a szárnyakra kenjük. A húsdarabokat alaposan bekenve néhány órára hűtőbe tesszük. Egy tepsibe olajat öntünk és a szárnyakat beletesszük. A maradék pácot ráöntjük a tetejére, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb. 50 perig sütjük. Ha már megpuhult, levesszük a fóliát, és a tetejüket aranybarnára sütjük. Rizzsel, vagy Tetszőlegesen körettel hozzá illő salátával vagy savanyúsággal tálaljuk. Frissen az igazi.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. márc. 13. 04:42
A sült csípős, pikáns csirkeszárny elkészítési módja és hozzávalói.