Zsemlegombóc parasztosan recept
25 perc
A Zsemlegombóc parasztosan hozzávalói:
1-2 zsemle
1,5 tojás
1 kisebb vöröshagyma
fél csokor petrezselyemzöld
tojásnyi disznózsír
csipetnyi őrölt bors
3-4 evőkanál liszt
só.
A Zsemlegombóc parasztosan elkészítési módja:
A kis kockákra vágott zsemlét kevés zsíron megpirítjuk. Az apróra vágott vöröshagymát a maradék zsírban megfuttatjuk, hozzáadjuk a tisztára mosott és apróra vágott petrezselyemzöldet, jól elkeverjük, és kis ideig hűlni hagyjuk. A lisztből, tojásból kevés vízzel, sóval gyengébb galuskatésztát készítünk, belekeverjük a pirított zsemlekockát, a borsot, a pirított vöröshagymát. Jól összekeverjük, és legalább 20-25 percig állni hagyjuk. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, és a forró levesben vagy külön sós vízben kifőzzük. Ha külön sós vízben főztük ki a gombócot, akkor a tálalás előtt tesszük a levesbe.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. márc. 10. 03:42
A zsemlegombóc parasztosan elkészítési módja és hozzávalói.